In English


PALVELUT

Juminkeko-kulttuurikeskus palvelee yleisöä tarjoamalla Kalevalaan ja karjalaiseen kulttuuriin liittyviä näyttelyitä, ohjelmia ja tilaisuuksia. Se järjestää myös kulttuurimatkoja Vienan Karjalaan yhteistyökumppaneidensa kanssa. Juminkeosta voi ostaa Kalevala- ja Karjala-aiheista kirjallisuutta sekä muistoesineitä ja koruja.

Kalevala-kokoelma
Juminkeossa voi tutustua yhteen maailman laajimpiin kuuluvaan Kalevala-kokoelmaan. Erikielisiä Kalevaloita on nähtävissä vitriinissä. Niiden kuvitusta voi katsoa ja lukunäytteitä kuunnella Juminkeon omana tuotantona valmistetusta multimediaohjelmasta "Kalevala-tietolippaasta". Tämä ohjelma toimii suomen, englannin ja saksan kielillä.

Auditorio-ohjelmia Kalevalan kulttuuriperinnöstä Juminkeon auditoriossa voi katsoa omana tuotantona valmistettuja av-ohjelmia Kalevalan synnystä, karenialismista, Elias Lönnrotin toiminnasta, vienalaisesta runonlauluperinteestä jne. Ohjelmista on useita kieliversioita. Tarjontaa on myös lapsille.

Kulttuurimatkoja Vienaan
Juminkeon kautta voi tilata kulttuurimatkoja Kalevalan laulumaille, Vienan Karjalaan. Lisätietoja matkoista saa Juminkeon valmistamalta Ontrei Malisen Kantele -kulttuurimatkailureitin sivustolta.

Juminkeon Kalevala-kokoelma