In English


JULKAISUT

Juminkeko-säätiö julkaisee kirjoja, cd-levyjä ja multimediaohjelmia.

Juminkeon e-kirjat

Myyntiluettelo (pdf- tiedosto) Juminkeosta saatavissa olevasta kirjallisuudesta ja levyistä.

Säätiön julkaisutoiminta liittyy etupäässä Kalevalaan ja karjalaiseen kulttuuriin. Yhteistyössä Karjalan tasavallan kansallisasiain ministeriön kanssa säätiö julkaisee Karjalan kirjallisuuden klassikot –sarjaa. Kalevalan eri versioita on julkaistu siten, että rinnan ovat alkuperäisteksti ja venäläinen käännös. Lisäksi julkaisutoimintaan kuuluu lapsille suunnattuja kirjoja sekä Kalevalan kulttuurihistoriaan liittyviä teoksia.

Säätiöllä on myös yhteisjulkaisuja muiden kustantajien, kuten SKS:n ja Arktisen Banaanin, kanssa. Karjalan tasavallassa toimivan Arhippa Perttusen säätiön kanssa on julkaistu kirjasarjaa, joka koostuu paikallisten kirjoittajien teksteistä usein jo hävinneistä kotikylistään Vienassa.

Julkaisutoimintaan liittyy myös erilaisten multimediaohjelmien valmistaminen. Juminkeon auditoriossa on mahdollista tutustua multivisiotyyppisiin digitaalisesti toteutettuihin ohjelmiin ja aulasta löytyy Juminkeon Kalevala-kokoelmaa esittelevä multimediaohjelma. Juminkeko on julkaissut myös laajoja verkkosivustokokonaisuuksia.

Äänitearkiston materiaalista julkaistaan cd-levyjä, mm. Vienan kansan laulajia -sarjaa. Perinnelevyjä on tehty myös lapsille.